Leerlingenraden

De medewerkers van Stichting De Tegenfase werken samen met diverse leerlingenraden. Door goed naar kinderen en jongeren te luisteren, kunnen we ze op verschillende manieren ondersteunen.
Laat ons weten wat we samen kunnen doen!

Leerlingen in het primair onderwijs

Als je in het basisonderwijs zit, en je wilt je graag inzetten om deze wereld wat mooier te maken, dan willen we je graag daarbij ondersteunen. Onderzoek of de leerlingen van jullie leerlingenraad ook mee willen doen, en nodig ons uit (vrijblijvend en kosteloos)! Als jullie nog geen leerlingenraad hebben, ga dan aan de slag om zo’n raad op jouw school te beginnen!

Leerlingen in het voortgezet onderwijs

Voor leerlingenraden in het voortgezet onderwijs hebben wij dezelfde boodschap: nodig ons vrijblijvend en kosteloos uit om met jullie van gedachten te wisselen over:

  • het creëren van meer vrije ruimte binnen het schoolsysteem om leerlingen op jouw school in de gelegenheid te stellen hun eigen, betekenisvolle vragen te onderzoeken;
  • het bevorderen de dialoog als onderzoeksmethode, maar ook als middel om jezelf en je medeleerlingen beter te leren kennen, én om krachten te bundelen;
  • het bevorderen van sociale acties: goed doordachte initiatieven die bijdragen aan betere, duurzamere school/samenleving/wereld.

Graag tot ziens!